Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

"Je to jen nechápavost, kterou předvádí USA, když si myslí, že jsme snad stádo ovcí?"

Pokud si to myslí, myslí správně. jen ovce mohou vybírat mezi spícím zlodějem a kolaborantem z dob tunelovaných privatizací. 

To jsou jako ti nejlepší z nejlepších ?!" ;-D;-D

0 0
možnosti
JR

J22a91n 63R84á80ž

13. 4. 2015 16:34

Zřejmě patřite mezi naivní občany, kteří si stále myslí, ze jsme suverénní stát, kde jeho čelní politici mohou něco dělat nebo beztrestně důležitého říkat bez schválení patronátní velmoci..

Termín "omezená suverenita" nevymyslel Brežněv, jak jsem někde v diskuzi četl, ale Henry Kissinger, který tento termín použil po prvé ve spojitosti s Americkým angažmá při Pinochetově puči, a to když mluvil o vztahu USA ke státům Latinské Ameriky.

Státy v oblasti, kterou USA považují za oblast svých národních zájmů, a to je v současnosti střední a východní Evropa, mají z pohledu US Departmentu omezenou suverenitu a podle toho jednají.

Já to beru jako fakt a s těmi, kdo tuto tezi odmítají, polemiku nevedu.

P.S. Shapiro se projevil jako nezkušený diplomat, když to, co měl slyšet jen Zeman, plácl v TV. Ale někdo z okruhu Johna Kerryho to zřejmě napravil, řekl Zemanovi jasně, že si vyskakovat nesmí a on z účasti na přehlídce v Moskvě vycouval.

A jsme zase "v lati".

0 0
možnosti
  • Počet článků 24
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1930x
Považuji se za slušného člověka...

PS: na diskuze k článkům, nejen mým, se přihlašují zejména neslušní a hloupí lidé, kteří umí jen nadávat a urážet. Tedy doufám, že tito zůstanou zdrženlivý a diskutovat budou jen ti co vyjádří svůj slušný názor!

Seznam rubrik