Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Do roku 1941 válčila Velká Británie s Německem sama.

0 0
možnosti

Z komunistických dob přežívá mnoho klišé.

Ještě dnes se lze na Wikipedii dočíst, ře Sovětský svaz nesl břímě války dlouho sám, a proto žádal USA o otevření druhé fronty. Poněkud se zapomnělo na to, že USA nesly břímě války také, protože válčily v Tichomoří. Po otevření západní fronty tedy na dvou frontách nebojovalo jenom Německo, ale také USA.

6 0
možnosti

:-)  Válka v Tichomoří byla záležitost USA a Japonska. Nás se ten problém netýkal. lProč to sem pletete?  !!!!!!

0 5
možnosti
Foto

Politická klika se rozhodla přepsat dějiny. Neberme jim to dříve nebo později na to dojedou.

3 7
možnosti

Mám o tom průzkumu dost silné pochybnosti. Minimálně němci nemají ani kde vzít jiný názor, protože jsou denně bombardováni dokumenty z období nacismu a za 19 let, jsem nikdy nezaznamenal ani náznak, že by snad Sověti neměli hlavní podíl na porážce německa. 17%? Nevěřim.

2 0
možnosti

Někteří jiní Evropané zase podceňují poválečnou pomoc USA. Co v Evropě spojenecká vojska v rámci vojenských akcí rozmlátila, to vše státům mnohonásobně USA vrátily prostřednictvím Marshallova plánu. Našli se ovšem pitomci, kteří tento plán z ideologických důvodů odmítli a díky tomu se vyhrabávali z následků války třikrát déle.  :-P

8 1
možnosti

Museli to odmitnout,uz vláda podlehala komunistum

3 0
možnosti

Pro pratele vize kteří veri tomu ze druhou svetovou valku vyhrali neziskove organizace mam skvělou spravu.Protože je CR v embargo informacni zone takze CT mlci tak mam pro vas super message.Ty bojuvky které nam idiotum prezentujete jako ubozaky prchajici z rozvracennych poustnich gubernii uz operuji na jihu Italie.Puvodni  obyvatelstvo je ozbrojeno od střelných zbrani az po artefakty jak za Zizky a brani se proti vrazdeni,znasilnovani a rabovani na barikádách.Jásejte,nebude to trvat dlouho co se s vasimy prateli obejmete protože za par mesicu se k nam vlastne vam probiji

1 0
možnosti

Komunisté a fašisté podceňují roli paktu Ribbentropp Molotov

2 1
možnosti
Foto

Jeden podcení, druhý přecení. Jen hloupost spolehlivá je a zase zuby vycení:-( Fakt je prostý. Hitlerovo Německo porazili SPOJENCI!

7 0
možnosti
Foto

Nebýt USA, tak by k nám Rudá armáda nedojela;-D

9 8
možnosti
Foto

Takže pro mínusáky  Během druhé světové války dodaly USA zemím protihitlerovské koaliceválečný materiál v hodnotě 46 miliard amerických dolarů. Tyto dodávkyreprezentovaly 13 procent amerických výdajů na obranu. Lví podíl dodáveksměřoval do Velké Británie – 30 miliard dolarů. Sovětský svaz obdrželválečný materiál v hodnotě 9,9 miliard dolarů, Francie1,4 miliardy a Čína 631 milionů. USA zásobovaly válečným materiálemcelkem 42 zemí Sovětský svaz obdržel statisíce vojenských vozidel a motocy , 595 lodí,včetně 28 fregat, 105 ponorek, 77 obchodních lodí,22 torpédových člunů, 104 protiponorkových plavidel a jiných lodí.Sovětské letectvo dostalo 4.952 stíhaček Aerocobra a 2.410 stíhacíchletadel Kingcobra. Nejslavnější sovětský pilot druhé světové války, trojnásobnýHrdina Sovětského svazu Alexander Pokryškin, vzlétal proti Hitlerovým leteckýmesům ve stíhačce Aerokobra. Dohodou o půjčce a pronájmu získal Sovětský svaz2.700 bombardérů A-20 a 861 bombardovacích letadelB-25. Sovětské tankové divize byly vyzbrojeny 7.056 tanky, armádadostala 8.218 protiletadlových děl, 131.600 kulometů a menšíchpěchotních zbraní. USA ve válečných letech dodaly Sovětskému svazu 2,3 miliony tunoceli. Toto množství dostačilo k výrobě 70.000 tanků T-34. Nedostatek paliva byl řešen dodávkami celkem 2,5 milionů tun ropnýchproduktů. Objemdodávek aluminia byl 229.000 tun, což dostačovalo pro pokrytí potřeb sovětskéholeteckého a tankového průmyslu pro dva roky. Dále USA dodaly SSR 3,8 milionů tun konzervovaného vepřového masa, uzenin, másla,čokolády, sušených vajec atd. Sovětská armáda dostala rovněž423.000 telefonů a desetitisíce bezdrátových stanic. SSSR dostal materiála strojové vybavení pro rafienrie ropy, baterie, stany padáky a tak dále a takdále. Rudá armáda byla obuta do 15 milionů párů americkýchvojenských bot.

11 2
možnosti
Foto

Dnes se prostě hodí jiný vítěz, jediný co s tím naděláme je vědět své. Dějiny píší vítězi a jelikož USA se po roku 1989 cítí jako vítěž studené války tak přepisuje spolu se svými spojenci historii. Je dobré si ponechat svůj názor a jako dříve všichni věděli a připomínali si, že jihozápad Čech osvobodili Američané tak dnes je třeba si nestále připomínat, že většinu Československa a i ČR osvobodila Rudá armáda spolu s 1. čs. armádním sborem.

8 3
možnosti
Foto

Pane Jonvec, také jsme za osovbození Rudou armádou těžce zaplatili.

8 5
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS