Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KK

Americká armáda osvobozovala, rudá armáda dobývala. Nejen dobývala ale i znásilňovala, loupila (davaj časy), unášela občany dobytých zemí, ... Země dobyté rudou armádou prožily vesměs dost mizerných dalších 40 let.

Tak se nedivte.

6 2
možnosti
MB

Znásilňiovalii i Američané. Loni protestovaly Francouzky proti pomníku Američanům, protože jich tam prý 14 000 znásnili. A působení v Německu bylo stejně špatné jako RA. Německáhistorička Miriam Gebhardtová vyučující na univerzitě říká, že ze zhruba 860.000znásilněných Němek připadá podle autorčina výpočtu asi třetina (270.000) nazápadní vojáky: zhruba 180.000 jich znásilnili Američané, 50.000 Francouzi,30.000 Britové. Sověti mají podle ní na svědomí nejméně 590.000 znásilnění. Ale RA se mstili za totéž, co dělali Němci v SSSR. A co se dělalo Američankám? A o loupení Američanů by mohl vyprávět zámek v Kynžvartu.

5 4
možnosti
MB

K vylodění v Normandii v roce 1944 došlo v okamžiku, kdy bylo o výsledku války již rozhodnuto. Stalin o otevření 2. fronty žádal o mnohem dříve. USA a spol. prostě chtěli zabránit dalšímu postupu Rudé armády dále na západ a šíření jejich ideologie - především ve Francii a Itálii. Podstatně to urychlilo ukončení války, ale výsledek by byl stejný.

4 6
možnosti
Foto

Pane Bárto, kecáte. Kdyby USA chtěli zbránit postupu Rudé armády, tak ji stačilo tak málo. Přestat ji poskytovat vojenskou a materiální pomoc, která byla obrovská. Stačilo přestat bombardovat průmyslová centra v Německu a nádražní uzle. Ono vylodění v Evropě, to není jako výlet na kanoi. Ono válka v Africe v Itálii Německu odčerpávala divize, které Německo potřebovalo na východě.

6 3
možnosti
MK

Jestli to nebude tím, že IIWW je většina lidí již ukradená, protože je to dávno. Konec IWW také neslavíme anebo bitvu u Lipan. Prostě je to historie. Kdo z toho neustále žije jsou Moskalové, protože nic jiného od bolševické revoluce nedokázali. A i to vítězství bylo za vydatné hospodářské pomoci USA a Velké Británie

7 5
možnosti
MD

'Vsem' je ukradena, ale jen pokud se jedna o neprijemne pravdy, ktere nezapadaji do soucasneho prekrucovani dejin.

6 1
možnosti
MD

Dobre pripomenuti a karma. Evropa nam hloupne. A nejen v tomto pripade. O tom se vi uz dlouho.

5 4
možnosti
PR

Jen rusko, komouši a vy jste každý den chytřejší a chytřejší8-o

6 3
možnosti
JS

J25a70n 10S47e15m19i63k

28. 4. 2015 15:53

Tak predevsim je to 70 let stara historie.

Taktez proste Soveti/Rusove nikdy nebyli schopni vyprodukovat elementy popkultury ktere by odrazili jejich zasadni podil na vitezstvi nad Hitlerem v povedomi na Zapade.

No vzpomente si treba na nejaky sovetsky valecny film na ktery by jste se treba podival s rodinou nahodne ve stredu vecer:-/

Proste hollywoodska produkce byla vzdycky pritazlivejsi, a ta pochopitelne zpracovava ten jejich americky pribeh.

Podobne jsou casto rozcarovani britove z maleho odrazu jejich zeme na vitezstvi diky prevalcovani uspesnou produkcu hollywoodu.

Nehledal by jsem v tom spiknuti. A predevsim jak jsem psal, proste je to uz skoro stoleti stara historie, tak to zajima spis jen fandy do dejin nebo vojenstvi

1 0
možnosti
PR

Ti co sem tam něco přečtou vědí že 2.sv rozpoutali ruku v ruce Hitler a Stalin vtrhnutím do Polska.Na řece Bug se objímal Wermacht s Rudou armádou .Pak Stalin napadl Finsko,Litvu ,Lotyšsko..a Hitler napadl západní evropu za vydatné surovinové pomoci sovětů.Pak se divíte že někdo bude oceňovat roli sovětské armády jen proto že se pak dva totalitní kámoši nepohodli.

9 5
možnosti
PR

mínusem historii nezměníte;-D;-D

3 0
možnosti
Foto

nebudu nijak zpochybňovat úlohu SSSR a RA, ale neustále operovat počtem padlých, nemusí nutně ukazovat na podíl na vítězství, může to také znamenat špatné vedení boje.

To již říkal generál Patton - "Žádnej bastard ještě nevyhrál válku tím, že by zemřel pro svoji zemi. Vyhrál ji tak, že donutil jinýho pitomce, aby on zemřel pro tu svou".

9 0
možnosti
MT

"může to také znamenat špatné vedení boje" to je vzhledem k realitě bojů v SSSR ještě velmi jemně řečeno.

5 0
možnosti
JL

Proč je ten výzkum alarmující? Protože to vidíte jinak?

10 2
možnosti
OK

Bylo to nacistické Německo a jeho tehdejší spojenec Sovětský svaz, kdo rozpoutal druhou světovou válku. To je též dobré si pamatovat.

9 2
možnosti
KS

Nedá se říct, že sovětská armáda hrála rozhodující úlohu. USA s Británií a ostatními spojenci by asi nad nacismem zvítězili, ale kdo ví, jak dlouho by to trvalo. Stejně tak by asi Sovětský svaz zvítězil, ale také by to trvalo spousty let. Možná by válka skončila nějakou dohodou.

2 2
možnosti
PR

Když chtěli spojenci po druhé posunout vylodění tak Stalin hrozil separátním mírem s Hitlerem.

2 2
možnosti
  • Počet článků 24
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1930x
Považuji se za slušného člověka...

PS: na diskuze k článkům, nejen mým, se přihlašují zejména neslušní a hloupí lidé, kteří umí jen nadávat a urážet. Tedy doufám, že tito zůstanou zdrženlivý a diskutovat budou jen ti co vyjádří svůj slušný názor!

Seznam rubrik